Снимка Булфото, архивМедици готвят протести. Страната ни се намира в четвъртата

...
Снимка Булфото, архивМедици готвят протести. Страната ни се намира в четвъртата
Коментари Харесай

Протест с гладна стачка подготвят медици във Видин

Снимка Булфото, списък

Медици готвят митинги. 

Страната ни се намира в четвъртата вълна на ковид. В същото време незабавните медици във Видин оповестиха подготвеност за гладна стачка. Медиците недоволстват, тъй като още не са получили дължимите парични добавки за работа на първа линия, написа dnes.bg.

Оказа се, че санитари и водачи не са получили своите спомагателни тласъци за година и половина обратно.

" Във Видин има в действителност ескалиране нанапрежението. Многократно бяхме лъгани, писахме писма, не ни отговаряха. Министърът се съгласи на среща с нас и даде обещание, че ще промени метода на възнаграждение ", сподели пред bTV доктор Иво Георгиев.

Той добави, че санитарките в никакъв случай не са получавали парите, които им се поставят за работа с Коронавирус. " Призоваваме за поддръжка както измежду медицинския, по този начин и измежду немедицинския личен състав, тъй като на следващия ден ще дойдат да потърсят помощ точно от тези хора ", безапелационен бе лекарят.

От на следващия ден стартират с щафетна гладна стачка, която ще продължи до решаването на казуса.

Д-р Георгиев съобщи, че до този миг локалните здравни управляващи не са поискали да се съобразят със заповедта на отрасловия министър и да дадат спомагателните средства.

Той добави, че не можем без санитари и водачи и прикани всеки, който се усеща съпричастен към казуса да се причисли.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР